Melissa M.
4/5
Bergambacht kende ik alleen van de melk boerderijen en ook alleen maar omdat een ex van mij op zo’n melkboerderij van zijn vader woonde. De ambacht voor verse goede melkproducten kende ik dus al wel, maar culinair eten uit Bergambacht had ik nog niet echt ervaren. Op de boerderij was het eten vooral simpel, makkelijk, functioneel en zeker niet culinair. Tijdens een covid lockdown was er een smaaktocht georganiseerd langs een aantal restaurants in die omgeving en zodoende kwamen we ook langs Pieters restaurant. Gisteren hebben we dan eindelijk een keer écht binnen gezeten en mogen genieten van een culinaire avond. Wat ik zo leuk vind is dat het een écht familiebedrijf is, waar vind je nog een vader en dochter in een sterren keuken samenwerken en de moeder aan de voorkant? De warme familiesfeer komt ook terug in de entourage van het restaurant want bij binnenkomst denk je echt dat je in een gezellige knusse woonkamer stapt. We begonnen met bites, toen wat amuses en daarna gingen we over naar een vijf gangen diner dat uiteindelijk toch in zeven gangen eindigde omdat ik een dubbel dessert wilde (you know me, never enough desserts) en ook omdat we als verrassing een extra tussengerecht geserveerd kreeg van het huis. Er waren gerechten die iets minder op smaak waren of wat meer van de saus of jus hadden kunnen gebruiken, maar er waren zeker ook fantastisch lekkere gerechten die helemaal klopten. De gerookte “balik” zalm smaakte heerlijk samen met de heerlijkste roomkaas/kwark die ik ooit heb gegeten. De rokerigheid ging zo goed samen met het vette van de zalm en de crispyness van de zalmeitjes plus het zuurtje van de roomkaas die het vettige een beetje brak, het was amazing. Een ander super gerecht is het Iberico kaantje, je proeft dat dit gerecht geperfectioneerd is. Het is perfect in balans, de gaarheid van het vlees, de smaak, het mondgevoel, voor dit gerecht zou ik echt wakker gemaakt kunnen worden en was het hoogtepunt van de avond. Het dessert wat we extra hadden besteld was rood fruit met champagne en €26 pp, dit wisten we niet vooraf, maar het was niet helemaal de prijs waard. Het was te basic en price wise niet in balans, zeker als ik het vergelijk met andere desserts van andere 1 sterren restaurants waar we zijn geweest. Maar dan het tweede dessert, ik zeg niet dat die alles goed maakte, maar dat tweede dessert was perfect in z’n geheel. Ik denk er nu nog aan, zou hem graag nog een keer willen eten. Zo romig, de amandelen kwamen mooi naar voren, beetje het bitterkoekje qua smaak en het mondgevoel klopte exact. In mijn mond was het koude/knappertje/zoetje/klein zuurtje en de romerigheid echt helemaal 10/10.
De sfeer en de bediening zijn super, de wijnen mooi gepaard en de friandises zagen er goed uit. Helaas voelde ik mij niet top en heb ik ze deels over moeten slaan. Deels want ik kreeg super lief toch een doosje macarons mee naar huis van Julia. Zou ik het restaurant aanraden? Ja, je kan er gewoon echt wel goed eten, maar niet elk gerecht voelde af. Was het sterwaardig? Niet alles klopte en voor mij is het daarom persoonlijk een nee. Maar we komen steeds vaker zaken tegen die een ster dragen waarbij wij ons soms afvragen waarom. Het legt soms denk ik ook te veel druk op een restaurant, de klant verwacht dan toch enige perfectie of in elk geval waar voor zijn geld. Er zijn genoeg zaken in Nederland waar geen ster gedragen wordt en die soms beter zijn dan zaken mét een ster. Ik ben in elk geval vandaag opgestaan met een heerlijk ontbijt, de macarons van Julia. Die waren fantastisch en wil heel de familie bedanken voor alle gastvrijheid gisteren.